Стартира нов национален конкурс „Млад застраховател“

Стартира нов национален конкурс „Млад застраховател“ Снимка: financebg.com

Победителите ще спечелят стипендии за обучение и стажове в най-големите застрахователни компании

Стартира новият ежегоден национален конкурс за студенти и млади специалисти „Млад застраховател“. Той се организира от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ)с институционалната подкрепа на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), а участниците в него имат възможност да се състезават за стипендии за обучение в магистърска програма „Застрахователен бизнес и риск мениджмънт” във ВУЗФ, както и за стажове и практики в най-големите застрахователни дружества в страната, където да положат начало на професионалната си кариера. 

Всеки, който иска да се включи в „Млад застраховател“, трябва до 15 юни 2021 г. да се регистрира за участие чрез попълване на регистрационна форма на сайта на ВУЗФ, както и да подготви есе в обем 3-5 страници по една от следните теми по избор:

1. Застрахователната култура на българите.

2. Влиянието на COVID-19 върху пазара на застрахователни продукти. 

3. Как ще се промени застрахователният бизнес в бъдеще според вас?

4. Дигитализация и онлайн продажби, или традицията и традиционните канали за дистрибуция на застрахователни продукти?

Право да участват в конкурса имат всички студенти от всички висши училища и колежи в България, независимо от степента и формата им на обучение, както и млади специалисти до 35 г., работещи в застрахователни компании, и застрахователни брокери. 

Големият победител ще спечели 1500 евро - пълна стипендия от ЗАД „Армеец“ за обучение в магистърска програма „Застрахователен бизнес и риск мениджмънт” във ВУЗФ и право на едномесечен стаж в компанията лидер в автомобилното застраховане.

Отличеният на второ място ще получи 600 лв. стипендия за обучение в същата магистърска програма и право на едномесечен стаж в „Дженерали Застраховане”, а наградата за трето място ще бъде осигурена от ВУЗФ – 20% стипендия за обучение в същата магистърска програма.

Крайният срок за изпращане на есетата е 15 юни 2021 г. на email: assistant@vuzf.bg. Победителите ще бъдат обявени и наградени в края на юни 2021 г. 

Целта на конкурса „Млад застраховател“ е да насочи вниманието към значението на застрахователния бизнес и възможностите, които предлага за професионално развитие на младите хора, както и да подчертае неговата роля в икономиката и обществото като цяло. 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: