Събитието „Наука за бизнес“ се завръща след отлагането му през 2020 г.

Събитието „Наука за бизнес“ се завръща след отлагането му през 2020 г. Снимка: ИАНМСП

„Наука за бизнес“ - 2021

Едно от най-дългоочакваните бизнес събития „Наука за бизнес“, организирано от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Българската академия на науките (БАН), се завръща изцяло онлайн след отлагането му през 2020 г. поради пандемията.

Събитието ще се проведе на 18 март, четвъртък, и ще покаже най-интересните разработки на БАН, готови да се превърнат в успешен бизнес. 

Форумът цели да покаже на българските бизнес среди, че БАН произвежда множество продукти и технологии, готови да излязат на пазара или да бъдат внедрени в производството за оптимизация на процесите в предприятията.

„Ще покажем разработки, които са готови да бъдат представени пред бизнеса, и заедно с него да се доразработят и да се приложат в практиката. Разработките са свързани с COVID-19, зелената икономика и много други. По време на пандемията не се отчита проблем във връзката между науката и бизнеса. Дори в някои отношения има позитивно развитие. Притежаваме изключително голям потенциал от човешка гледна точка“, коментира пред Радио София д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП

Основна мисия на „Наука за бизнес“ е да подпомогне изграждането на устойчива институционална среда за сътрудничество и взаимодействие между българската наука и бизнеса и ще събере на едно място във виртуалното пространство представители на институтите, лабораториите и Единния център за иновации на БАН. 

В срещата ще участват също десетки български предприемачи, собственици на компании и иновационни ентусиасти. В рамките на форума ще бъдат представени съвместни проекти между БАН и българските предприятия, успели да се наложат на пазара, както и научно-приложните продукти и технологии на изследователи от Академията, по които се работи в момента.

С редица презентации събитието ще покаже най-интересните проекти на БАН за оптимизация на индустриалните задачи, 3D цифровизация, енергийна ефективност, водородни технологии, екология, електро- и топлопроизводство, съхранение на енергия, медицина, вирусология, фармацевтична промишленост, лозарство, винарство и много други.

Още по темата във

facebook
Последвайте ни в ТЕЛЕГРАМ

Сподели тази статия в: