Дистанционната работа увеличи броя на козметичните интервенции по света

Дистанционната работа увеличи броя на козметичните интервенции по света Снимка: pixabay

Дългите часове, прекарани във виртуални срещи покрай работата от разстояние от началото на пандемията, са подтикнали голям брой хора да се обърнат към клиниките за козметична и пластична хирургия

В САЩ е отбелязано увеличение от 60% на консултациите, операциите и леченията през последната една година, според данни на Американското дружество на пластичните хирурзи, съобщи La Presse. Значителен ръст в броя на процедурите и операциите от юни 2020 г. след трите първоначални месеца на затваряне, наложени от правителството на Канада, отбелязват и клиниките в Монреал.

Набил Фану, председател на Канадския институт по козметична хирургия, изнася данни за 25% ръст на операциите (лифтинг на лицето, носа и клепачите) при средни стойности досега от 5 до 10% годишен ръст според изданието. Отделни клиники говорят за увеличение дори между 30 и 50%.

Според специалистите причините за ръста са няколко. От една страна, средствата, традиционно инвестирани по-рано в пътувания и развлечения, сега се изразходват по различен начин. Много хора са увеличили теглото си в резултат на промяната в хранителните навици и затварянето на фитнес залите. Многобройните онлайн срещи също са оказали голямо влияние в стремежа за прикриване и отстраняване на различни дефекти. Не бива да се пренебрегва и ефектът от задължителното носене на маски, които при някои хора причиняват кожни проблеми.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: