Какво представлява инжекцията срещу мазнини?

Какво представлява инжекцията срещу мазнини? Снимка: Pixabay

Инжекцията срещу мазнини е минимално инвазивна процедура, която премахва малки до средни мастни образувания без никаква операция.

Тук активното вещество фосфатидилхолин се инжектира в мастната тъкан с помощта на най-фините игли, което кара мастните клетки да се разтварят чрез така наречената липолиза (биохимичен процес за загуба на мазнини). След процедурата настъпва едно желано възпаление на съответните области, което е необходимо, за да се премахне нежеланата мазнина през лимфата и в крайна сметка да се отдели.

Възможните зони за лечение могат да бъдат, например, лицето, коремът или бедрата. Но също така торбички под очите, двойна брадичка,  бедрата или мъжката гърда могат да бъдат лекувани с фосфолипид от соята. 

Важно: С помощта на инжекцията, премахваща мазнини, могат да се премахнат само нежелани малки до средни мастни образувания. За големи области обаче се препоръчва липосукция под упойка.

Всяко лечение с инжекцията за премахване на мазнини започва с подробна консултация с лекаря. Първо се обсъждат целите и желанията на пациента по отношение на процедурата и се разясняват разходите и възможните рискове.

В деня на инжекционната липолиза, след като лекарят маркира зоните, които трябва да бъдат третирани върху кожата, той убожда мастната тъкан многократно и равномерно. Тъй като това е специален модел спринцовка, са възможни множество пробождания. Процедурата отнема от 15 до 45 минути, след това пациентът може да напусне кабинета, престой в болница не е необходим.

В следващите часове и дни обработените кожни участъци набъбват и са предразположени към зачервяване. Към това се добавят  болки и леко усещане за парене поради действието на фосфатидилхолина, които са желани заедно с другите признаци и гарантират, че загубата на мазнини е в разгара си. Не забравяйте: този тип загуба на мазнини е процес и не се случва за една нощ. Следователно резултатите не се виждат директно, а само след около шест седмици. Не са редки случаите, когато са необходими допълнителни лечения, за да се възползвате от пълния потенциал на инжектирането в съответната част на тялото.

Разходи за процедурата

Не е толкова лесно да се назове точна цена на разходите. Защото те зависят от няколко фактора. Лечението зависи до голяма степен от размера на площта на обработвания участък и необходимото количество инжекции. Разтворът захваща всеки пациент по различен начин, поради което не могат да бъдат изключени по-нататъшни сесии, което също увеличава разходите. И накрая, цените в избраната клиника и лекарският хонорар са различни. 

Разходите за инжекция срещу мазнини най-общо могат да бъдат реално в диапазона от 200 до 600 евро.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: