Как да се отслабне без диети

Как да се отслабне без диети Снимка: Pixabay

За да отслабнете, не е задължително да ограничите храната.

А за да контролирате храненето, спокойно можете да използвате т.нар. метод на чинията, обяснява диетологът Адриана Орос пред ABC.

 

В какво се състои този метод? Когато се храните, половината от чинията трябва да съдържа зеленчуци, една четвърт - протеинови продукти (яйца, риба, месо, бобови растения), а друга четвърт – сложни въглехидрати (тестени изделия, ориз, картофи или пълнозърнест хляб). Можете също да добавите малко зехтин, ядки или авокадо.

 

Според Орос хората, които се опитват да отслабнат, са склонни да забравят за важността на сложните въглехидрати и избират грешните протеини. Освен това те забравят да следят за разнообразието на храната. Когато се използва „методът на чинията", експертът съветва да приготвяте ястията постепенно: първо добавяте суровите зеленчуци, след това протеините, въглехидратите и чак накрая някои здравословни мазнини.

 

Заради високото съдържание на холестерол в яйцата СЗО препоръчва да се консумират не повече от три яйца седмично, като при липса на проблеми с липидния метаболизъм този брой може да бъде увеличен до четири или пет, но не повече. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: