Южна Корея ще създаде специална виза за цифрови номади

Южна Корея ще създаде специална виза за цифрови номади

При определени условия обаче

От началото на 2024 г. Южна Корея се присъедини към растящия брой страни, предлагащи виза, специално създадена да подкрепи начина на живот на дигиталните номади и стартъпи, съобщава TechSauce.

Това решение е отговор на глобалната промяна по отношение на културата на дистанционната работа и хибридните екипи, ускорена от пандемията от COVID-19.

До последно повечето дигитални номади можеха да влязат в страна по свой избор само с туристическа виза, която обикновено е валидна за срок между 90 и 180 дни в годината.

Правителствата по света обаче започнаха да осъзнават ползите от привличането на цифрови номади за по-дълги периоди, предоставяйки им допълнителни облегчения, които обикновено се свързват с по-постоянни видове визи.

Новата виза за цифрови номади в Южна Корея ще позволи на някои чуждестранни резиденти да останат в страната до две години, като същевременно запазят работата в родината си.

За да кандидатстват такава за виза, желаещите трябва да представят документи, доказващи годишен доход над 65 860 долара, както и допълнителни документи, включително потвърждение за заетост, свидетелство за съдимост и доказателство за наличие на частна медицинска застраховка.

Тази виза ще позволи на притежателите ѝ първоначално да останат в Корея за една година с възможност за удължаване на срока с още една година, позволявайки им максимален престой до две години.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: