Променят трасето на републикански път I-8 - Калотина - Капитан Андреево

Променят трасето на републикански път I-8 - Калотина - Капитан Андреево Снимка: mrrb.bg

Променят трасето на републикански път I-8 - Калотина - Капитан Андреево в чертите на Свиленград

С решение на правителството се измества трасето на републикански път I-8 - Граница Сърбия - Калотина - Капитан Андреево в чертите на гр. Свиленград, съобщиха от пресслужбата на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Промяната се извършва по предложение на Агенция „Пътна инфраструктура” и община Свиленград, а целта е да се изведе транзитният трафик извън централната градска част след изграждането и пускането в експлоатация на околовръстния път на града.

Старото трасе на републиканския път в Свиленград, с дължина 2,525 км, преминаващо по улиците „Д-р Страшимир Дочков”, „Княз Борис I”, „Цар Симеон Велики” и бул. „България”, става публична общинска собственост.

За публична държавна собственост се обявява участък от ул. „Сан Стефано” в града с дължина 2,582 км. По него минава новото трасе на републиканския път, като там се концентрира движението на тежки и лекотоварни автомобили и е свързваща отсечка с автомагистрала „Марица".

Предложенията за промени на собствеността касаят участъци, преминаващи изцяло по уличната мрежа на гр. Свиленград, и не се налагат промени в списъка на общинските пътища.