Южната дъга на София и Националната детска болница може да се строят едновременно

Южната дъга на София и Националната детска болница може да се строят едновременно

Южната дъга на София и Националната детска болница в кв. „Горна Баня“ може да се строят по едно и също време, като възможният срок за самото строителство е три години. Така ще се гарантира изключително добър достъп до болницата. 

Това заяви снощи в предаването „Лице в лице“ по БТВ министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. Той посочи, че проектирането на пътната връзка от бул. „България“ през бул. „Цар Борис III“ до АМ „Струма“ е в напреднала фаза и на финалната права.За съжаление, за този обект също имаме загубени 3-4 години в безсмислени процедури. Следващата седмица ще проведа среща с главния архитект на София. Надявам се по най-бързия начин да финализираме процедурите с подробния устройствен план на трасето и да вървим напред“, коментира арх. Шишков.

Той допълни, че планът предвижда много малко отчуждения на частни имоти за доизграждането на околовръстното шосе. „Този проект е обявен и за обект от национално значение, имаме и идеен проект, така че сме на финала на процедурите и имаме хоризонт да стартираме участъка“, категоричен бе регионалният министър.

Той изрази очакване едновременно с това да започне строителството и на детската болница.Лечебно заведение не се прави в центъра на града, а на комуникационно място. Така, че в момента, в който завършим Южната дъга, достъпът до болницата ще е облекчен. Наблизо има и спирка на метрото. Така болницата ще има добър достъп“, посочи арх. Шишков. Той допълни, че теренът в „Горна баня“ е много по-добър от останалите четири, защото има редица предимства - наличие на други лечебни заведения, парк, голям двор, комуникации, както и добър климат и големина.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: