Премиерът Главчев: Започва основният ремонт на пътя Мъдрец – Гълъбово

Премиерът Главчев: Започва основният ремонт на пътя Мъдрец – Гълъбово Снимка: МС

Разрешението за строеж, необходимо да започне основният ремонт на третокласния път Мъдрец – Гълъбово вече е издадено, съобщиха премиерът Димитър Главчев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова

Te днес отидоха на място, за да разговарят с представители на местната власт и  с протестиращи заради лошото състояние на пътната отсечка. Участъкът е построен преди повече от 45 години и не е основно ремонтиран. След като близо 2 години се бави издаването на необходимите документи, служебното правителство успя да ускори процедурата и разрешението е факт, така че да могат да започнат реалните ремонтни дейности.

„Неслучайно сме тук. Исках лично да се убедя какъв е проблемът и да видя, че стартира всичко, което и на документи вече е възможно”, заяви министър-председателят Главчев.
„След вчерашната среща на председателя на агенция „Пътна инфраструктура“ с протестиращите направихме всичко възможно, събрахме и последното съгласувателно писмо, което беше необходимо, прегледахме документацията и днес разрешението за строеж е факт“, съобщи министър Коритарова. Тя допълни, че срокът за изпълнение е 540 календарни дни, а отпуснатата сума е около 20 милиона лева. Отсечката, която ще бъде ремонтира е с дължина близо 16 км.

„Парите са осигурени в инвестиционната програма на Агенцията за пътната инфраструктура“, увери регионалният министър Коритарова като посочи, че процесът по ремонт за пътя е необратим. 
Кметовете на общини в района и инж. Тенчо Кайряков, председател на Инициативния комитет „Обручище завинаги“, който е организатор на протеста, специално благодариха на премиера Димитър Главчев и министър Коритарова за бързата реакция.

По целия участък ще бъде положена 2 пласта нова асфалтова настилка, като на места ще се обнови пътната конструкция. Ще бъдат ремонтирани три големи съоръжения – мост над дере, мост над р. Соколница и ж. п. надлез в с. Обручище, както и 32 водостока. Предвижда се изграждането на банкети с ширина 1 метър по дължината на открития път и края на населените места, където няма предвидени бордюри.

Там, където ще се подменят бетонови бордюри, засегнатата тротоарна настилка ще бъде възстановена. Ще бъде запазен съществуващият габарит на пътното платно.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: