Илон Мъск представи амбициозен план: автомобили Tesla, които генерират приходи

Илон Мъск представи амбициозен план: автомобили Tesla, които генерират приходи Снимка: https://pixabay.com/

Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX Илън Мъск сподели визията си за бъдещето, в което автомобилите на Tesla са не само средство за придвижване, но и източник на доходи

 За това пише Daily Star.
 

В "Главен план, част 2", публикуван преди осем години, Мъск изложи целите си за разширяването на Tesla в основните форми на наземен транспорт и развитието на автономна технология.

Един от най-интригуващите аспекти на плана е обещанието на Мъск да „остави колата ви да ви печели пари, когато не я използвате“. Въпреки че подробностите за този план все още не са разкрити, той включва възможността превозните средства на Tesla да бъдат използвани като робо-такси или за други търговски цели.

Планът също така призовава за разширяване на продуктовата линия на Tesla, за да включва тежкотоварни камиони и градски превозни средства с висока плътност. Това демонстрира намерението на Tesla да стане основен играч във всички сегменти на автомобилната индустрия.

В областта на автономното шофиране Мъск подчерта важността на разработването на устойчиви на грешки системи, които могат безопасно да управляват автомобил, дори ако една от системите му се повреди. Той призна, че усъвършенстването и тестването на софтуера ще отнеме повече време от инсталирането на необходимия хардуер.

Като цяло ще бъде интересно да се види как Tesla изпълнява този план през следващите години и как ще се отрази на автомобилната индустрия и ежедневието ни.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: