Ниагарският водопад ще светне в цветовете на българския трибагреник

Ниагарският водопад ще светне в цветовете на българския трибагреник Снимка: pixabay

Светлинното шоу на Ниагара - 4 март от 05,00 до 05,15 часа българско време

За първи път Ниагарският водопад ще бъде осветен в цветовете на българския трибагреник, а поводът за това е националният празник на България 3 март, предаде БНР.

Инициативата е свързана и с отбелязването на 55 години дипломатически отношения между България и Канада. Организатор на събитието е Генералното консулство на България в Торонто, с подкрепата на посолството на нашата страна в Канада.

Светлинното шоу на 3 март ще може да се наблюдава между 22,00 и 22,15 часа канадско време (05,00 – 05,15 часа в България на 4 март) както от канадския бряг, така и от САЩ. То може да бъде проследено и на живо във фейсбук страницата на генералното ни консулство в Торонто.

Заради въведените противоепидемични мерки от страна на властите, организаторите призовават българските граждани на място да останат по домовете си и да проследят събитието онлайн.

„Инициативата е единствена по рода си", заяви пред БНР генералният консул на България в Торонто Велислава Панова.

Началото на светлинното шоу е в 22,00 ч. EST (5,00 ч. сутринта на 4 март българско време). То ще продължи 15 минути и при подходящи атмосферни условия ще може да се наблюдава както от бреговете на Канада (провинция Онтарио), така и от САЩ (щата Ню Йорк).

Празничната програма по повод 3 март ще продължи в 12,30 ч. EST (7,30 ч. сутринта на 4 март българско време) във Ванкувър, когато емблематичната сграда на кметството - Vancouver City Hall, ще бъде озарена от преливащи нюанси на бяло, зелено и червено.

Двете събития ще могат да бъдат проследени пряко във фейсбук страницата на МВнР: 

https://www.facebook.com/MFABulgaria.

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: