Затвор за американски телевизионни риалити-звезди заради данъчни измами

Затвор за американски телевизионни риалити-звезди заради данъчни измами Снимка: rottentomatoes.com

Тод и Джули Крисли, създатели на популярния телевизионен риалити-сериал „Крисли знаят най-добре” (Chrisley Knows Best) получиха съответно 12 и 7 години затвор.

Три години зад решетките ще остане и счетоводителят им. Измамата излезе наяве, след като бивш бизнес партньор на двойката, който също е участвал в схемата, информира данъчните служители и прокуроратурата, че продукцията години наред е извършвала данъчни престъпления, припомня Hollywood Life. 

Заради обвиненията в данъчни и банкови измами, прокуратурата първоначално поиска 30 години затвор, докато адвокатите на двойката настояваха за максимум 9 години за Тод и пробация за Джули. Двойката има близнаци на 26 години и син на 16, плюс че са законни настойници и на 10-годишна внучка на Тод, дъщеря на негов син от предишен брак. В риалити-шоуто участва цялата фамилия Крисли. 

Източник, близък до семейството, разкри ексклузивно пред HollywoodLife, че двамата осъдени са „в шок“ и планират да обжалват. В своя подкаст ChrisleyConfessions Тод благодари на феновете за тяхната подкрепа и очаквайки чудо, заяви вярата на семейството си, че „Бог е чудотворец”.

В света на шоубизнеса данъчните измами не са непозната практика. През лятото подобно дело заведе и Испания, обвинявайки в укриване на данъци колумбийската музикална звезда Шакира, като прокуратурата поиска за нея 8 години затвор и глоба от над € 23 милиона.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: