Нов член в елитния клуб EGOT – носители на „Еми”, „Грами”, „Оскар” и „Тони”

Нов член в елитния клуб EGOT – носители на „Еми”, „Грами”, „Оскар” и „Тони”

Актрисата и певица Дженифър Хъдсън спечели „Тони” в неделя, като продуцент на A Strange Loop, отличен в категорията за най-добър мюзикъл.

Хъдсън е носителка на „Оскар” от 2006 г. за филма Dreamgirls, има две награди „Грами” и миналата година грабна „Еми” като изпълнителен продуцент на интерактивната анимация „Баба Яга”. Спечелената в неделя награда „Томи” ѝ отвори вратите на EGOT, чиито членове са едва 17. Дженифър Хъдсън е втората афроамериканка в клуба, след Упи Голдбърг.

С награда „Томи” за цялостно творчество беше удостоена Анджела Лансбъри. За съжаление, 96-годишната британска легенда на сцената и екрана, позната най-вече от сериала "Убийство по сценарий", не присъства на церемонията в Ню Йорк, за да приеме лично наградата си.

Водеща на събитието беше актрисата Ариана Дебоуз, която спечели „Оскар” по-рано тази година за ролята си в новата филмова версия на „Уестсайдска история”. Тя откри шоуто с реверанс към класическите мюзикъли, включително Cabaret, The Sound of Music, Hamilton и Rent и спечели комплиментите на развлекателният сайт Deadline, който изрази впечатленията на публиката с думите „Всичко най-добро за неудържимата Ариана Дебоуз“.

Седемдесет и петото издание на наградите „Тони” се проведе вчера в ню-йоркския Radio City Music Hall и бе излъчено от CBS и Paramount+. Бляскавото шоу след ковид-прекъсването събра елита на ню-йоркското арт-общество.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: