Всяко дете в Латвия ще получи 500 евро

Всяко дете в Латвия ще получи 500 евро Снимка: pixabay

Латвийското правителство одобри изплащането на еднократна помощ на всички деца, според закона за преодоляване на последиците от разпространението на коронавируса

Това предложение трябва да бъде одобрено от Сейма, съобщи Euronews. Всяко дете ще получи 500 евро. Помощта се изплаща автоматично от Държавната агенция за социално осигуряване. Програмата ще засегне 364 097 деца, като за целта властите са отпуснали 182 милиона евро от бюджета за непредвидени разходи.

"Това конкретно решение показва, че имаме не само думи, че плащайки това обезщетение, ние наистина разбираме в каква трудна ситуация са попаднали семействата поради пандемията от коронавируса", каза премиерът Артърс Кришянис Каринш.

Министерството на благосъстоянието на Латвия смята да изплати и еднократна безвъзмездна помощ от 200 евро на пенсионерите с увреждания и възнамерява да изпрати съответното предложение на коалиционното правителство за разглеждане. В републиката до 6 април е в сила извънредно положение, въведено във връзка с пандемията от коронавируса.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: