Круиз по време на пандемия

Круиз по време на пандемия Снимка: pixabay

Круизните кораби бяха поставени под карантина от началото на пандемията. Но круизната индустрия използва последните месеци, за да въведе много промени, правейки пътуването с кораб в тези тревожни времена по-безопасно от всякога.

В началото на 2020 г. със започването на пандемията центровете за контрол на заболяванията по света забраниха всички круизи до края на октомври тази година, припомня 203challenges.com . 

През месеците, в които круизните линии бяха затворени, от компаниите въведоха много мерки, за да предпазят пасажерите на борда. Бе ограничен броят на пътниците, въведени бяха проверки на температурата, маски и социална дистанция навсякъде, включително на палубите.

За да насърчат предпазливите пътници, които се двоумят дали да резервират пътуване, много круизни линии вече предлагат застраховки, позволяващи отказ от резервация, ако случаите на COVID-19 започнат да се увеличават или ако някой се разболее по време на пътуването. Сега вече е възможно безплатно преместване на датата на отпътуване до май 2022 г. като пасажерите могат да променят плановете си до 48 часа преди заминаването.

Персоналът на круизните кораби вече използва модерни продукти, убиващи коронавируса (както и други вируси) на твърди повърхности за около 30 секунди и технологии от типа на ултравиолетова светлина за бързо унищожаване на микроби. Повечето круизни кораби са инсталирали Far-UVC портали, при преминаването на пътниците през които се дезинфекцират техните дрехи, вещи, дори въздуха около тях. 

Така че страстните пътешественици, които нетърпеливо очакват деня, в който отново ще могат да се качат на борда на круизен кораб, трябва да знаят, че по всяка вероятност круизната индустрия ще направи много силно завръщане след дългите месеци на принудителна пауза. По всичко изглежда, че компаниите не са пропилели тези месеци и са предприели решителни действия, за да гарантират безопасността на бъдещите си пасажери.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: