Мачу Пикчу отваря за посетители след 8-месечно прекъсване

Мачу Пикчу отваря за посетители след 8-месечно прекъсване Снимка: pikrepo.com

Древният град Мачу Пикчу, разположен високо в Андите, е отворен отново за посещения на туристи, след като близо 8 месеца беше затворен, заради световната пандемия от COVID-19.

 

Перуанските власти организираха в неделя ритуал на Инките, с който да изразят своята благодарност към боговете, по повод поторното отваряне на туристическата атракция за посещения

Независимо от възможността туристи отново да могат да посещават забележителността, капацитетът на туристическия поток ще бъде ограничен на 675 души на ден или само 30% от предишния дневен брой посетители. 

 

Мачу Пикчу е основен източник на приходи в турстическия бранш на Перу. Десетки хиляди души в планината разчитат на туризма за препитанието си, а наложената забрана за посещения на историческите забележителности в региона през последните месеци доведе до сериозни затруднениня за много от тези хора. 

 

За церемонията по отварянето за посещения в неделя сутринта пристигнаха репортери и туристи, след 90-минутно пътуване от село на инките на име Олантайтамбо. 

"Днес, Мачу Пикчу отваря отново за посещения", заяви министърът на външната търговия и туризма, Росио Бариос. Той допълни още, че "новите правила за безопасност и превенция за разпространението на вируса показват отговорността и разсъдливостта, с които се отваря отново за посещения древният град на инките".

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: