В Перу 4 деца изкачват всеки ден Кордилерите, за да учат дистанционно

В Перу 4 деца изкачват всеки ден Кордилерите, за да учат дистанционно Снимка: Pixabay

За да могат да участват в дистанционното обучение, децата се изкачват всеки ден на върха на хълм, където има мобилна мрежа.

Заради пандемията от коронавирус единственият вариант за четири перуански деца да посещават часовете си в училище по програмата „Научи се у дома“, създадена от Министерството на образованието на страната след затваряне на училищата, е да се катерят всеки ден по склон на Кордилерите в търсене на обхват за телефоните си.

Шестнадесетгодишната Роксана, петнадесетгодишният Алберто, тринадесетгодишният Хуан Карлос и десетгодишният Алваро всяка сутрин се изкачват по стръмния хълм, за да не пропуснат занятията си.

В отдалечения град Конавири, разположен на час и половина път от град Пуно на брега на езерото Титикака, връзка с мобилната мрежа има само на върха на планината.

43-годишната майка на децата ги насърчава да продължат да учат независимо от трудностите, докато съпругът й Хуан Кабрера, който е овчар, се грижи за добитъка в населения от етническата група кечуа регион на Перу. Учителката на децата им диктува всеки ден уроците по телефона, за да не изостават с материала.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: