Перуански шамани предсказаха край на войната в Украйна през следващата година

Перуански шамани предсказаха край на  войната в Украйна през следващата година Снимка: trtworld.com

Мирът между Русия и Украйна е на хоризонта през 2023 г., прогнозираха в сряда група шамани и лечители в перуанската столица Лима.

Предсказанието осени шаманите на ежегодния древен ритуал за посрещане на идващата година, съобщават световните медии. На върха на хълма Сан Кристобал, облечени в традиционно облекло от Андите,  шаманите изпълниха церемония за пречистване. В ритуала се използват цветя, тамян, жива змия и снимки на световни политици, включително украинския и руския президент.

Церемонията се извършва всеки декември и предсказва какво ще донесе новата година.  В навечерието на миналата година обаче шаманът Феликс Ролдан каза, че Русия иска да нахлуе в Украйна, но "това няма да се случи". „Ето защо ние шаманите сме тук – за да няма война и физическа агресия”, подчерта тогава Ролдан.

След десет месеца опустошителна война, десетки хиляди убити и милиони разселени, предсказанието на перуанските шамани този път вещае подписване на мирен договор до август. „Всичко ще се успокои. Ще настъпи мир, спокойствие. Това видяхме“, каза шаманът Клеофе Седано.

Шаманите правят поличбите си, като танцуват около снимките на световните лидери, обсипани с цветя и листа от кока, сред които се движи и важният участник в ритуала – змията. За новата година те предсказаха и природни бедствия.

„Следващата година ще има земетресение, но не в столицата на Перу, на друго място, по-скоро в чужбина, в северната част на Америка, което може да са Съединените щати... Ще има много трагедии, най-вече климатични“, каза магьосникът и президент на Международната организация на шаманите и лечителите на Перу, Уолтър Аларкон. За своята страна той предрече тежки моменти, „много трудни за разрешаване и с много жертви”.

Фактът, че големите световни издания отразиха шаманския ритуал, показва, че светът се надява поне добрите предсказания да се сбъднат.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: