В културната столица на Русия премахнаха забраната за театри, концерти и масови мероприятия

В културната столица на Русия премахнаха забраната за театри, концерти и масови мероприятия Снимка: https://www.flickr.com

От 12 септември се възобновява работата на културните учреждения в Санкт Петербург.

По-рано собствениците на кина поискаха от властите да премахнат, по примера на Москва, забраната за посещения. Губернаторът на ПетербургАлександър Беглов се обърна към главния санитарен лекар на града с молба да съдейства за това.

 

Властите в Санкт Петербург разрешиха от 12 септември да бъде възобновена работата на театри, кина и други културни институции, както и да бъде премахната забраната за спортни, културни и развлекателни събития в затворени помещения. Съответното постановление е подписано от губернатора Александър Беглов, а документът е публикуван на официалния сайт на правителството на града на Нева.

 

Всички облекчения са възможни само при стриктно спазване на карантинните изисквания на Федералната служба за надзор в сферата на защита на правата на потребителите (Росспотребнадзор).

 

Освен това разрешението се отнася до събития, предназначени само за възрастни зрители. За децата забраната за провеждане на мероприятия в закрити помещения ще продължи до 20 септември. Изключение се прави за театри и кина, при условие че децата са придружени от родители или законни представители.

 

Отменена е също така забраната за резервация, приемане и настаняване на туристи в почивни домове и санаториуми. Вече не е необходимо задължително предварително записване за посещения на басейни, фитнес центрове, библиотеки и архиви.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: