Чудеса от часовници

Чудеса от часовници Снимка: kommersant

Ежегодният панаир на часовниците - Watches & Wonders 2020, се премести в мрежата.
Панаирът на часовниците в Женева е едно от най-големите събития в цял свят. 
Търговското шоу се организира от FHH (Fondation de la Haute Horlogerie). За своето 30-о издание SIHH (Salon International de la Haute Horlogerie) промени името си на Watches & Wonders 2020.   

Журналисти, купувачи и колекционери със затаен дъх, чакаха откриването на новия салон в Женева. С голямо разочарование научиха, че салонът е отменен, но хубавата новина е, че той все пак ще се проведе, макар и виртуално. 

През пролетта на тази година (април и май) в Швейцария трябваше да бъдат открити два от най-големите часовникарски салона - SIHH Geneva и Baselworld Basel. Коронавирусната епидемия принуди организаторите да се откажат от провеждането им. Собствениците на SIHH обявиха отмяната едва на 27 февруари. Изложението, което трябваше да се проведе за първи път в разширен формат и под новото име Watches & Wonders, беше преместено за април следващата година. Часовниците обаче не „бяха готови да се предадат” и въпреки че не е възможно да се представят физически в изложбения комплекс в Женева - Palexpo, те ще бъдат представени онлайн.

Watchandwonders.com публикува основните новини от виртуалния салон.   

Разбира се, не всички познати участници са в списъка на марките. В сравнение с миналогодишния състав, няма доста марки от групата на Kering - Ulysse Nardin и Girard-Perregaux, няма славните Parmigiani Fleurier and Bovet и няколко други важни марки. Някои като Audemars Piguet или Richard Mille напуснаха Женева миналата година завинаги, други решиха да отложат показването на моделите си до следващ подходящ момент. Всички марки на луксозната група Richemont са широко представени - марката Herms, както и няколко независими майстори.  

Дори тази съкратена версия ни дава възможност да се запознаем с най-интересните часовници за 2020 г. 



Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: