Тайните на неостаряващата Доли Партън

Тайните на неостаряващата Доли Партън Снимка: southernliving.com

През годините кънтри-звездата създаде свой собствен стил, без да слуша ничии съвети как да изглежда.

Въпреки че е на 76 години, Доли Партън винаги изглежда зашеметяваща пред камерите – никой никога не я е „хващал” с друго внушение, подчертава thevintagenews.com. Ето някои от нейните съвети, изковани в практиката ѝ на звезда - като кънтри-певица и автор на песни, актриса, бизнес-дама и филантроп. 

Бъдете винаги готови за публична изява – няма нищо лошо дори да заспите с грим – ако не ви се наложи бързо да се отзовете на покана, просто на сутринта го почистете. Доли казва, че гримът й отнема около 15-20 минути, но никога не излиза от дома си с „голо лице“. Певицата споделя, че пробва всеки нов продукт за лице, който ѝ попадне, за да види дали е подходящ за нея, но същевременно припомня, че „всичко може да бъде грим” - самата тя като тийнейджър е използвала червени плодове вместо червило, изгорели кибритени клечки за очна линия и ароматни цветя за парфюм, преди всичко - орлов нокът. 

Не излизайте без фризура – по-добре носете перука! Точно така – на всяка снимка, която може да се види в медиите, Доли носи перука. Разбира се, че се грижи за естествената си коса, но перуката означава, че изглежда перфектно всеки път. Причината обаче е, че косата на Доли е изключително фина и не се поддава на фризури. „Мисля, че Бог ми даде талант, защото ме прецака с косата“, шегува се Доли и допълва, че има 365 перуки, по една за всеки ден от годината - и ако се вгледате в снимките ѝ, май не се шегува.

Една от тайните ѝ за добро самочувствие – никога не си разваля настроението от „тъпи вицове” за блондинки! – Причината? „Знам, че не съм тъпа - казва Доли - знам и че не съм блондинка”...

Снимка - express.co.uk

Не пазете диети, просто бъдете по-активни, казва неуморимата Доли. Повечето знаменитости са на една или друга диета, за да поддържат фигурата си елегантна, но не и Доли. Тя отдава страхотната си фигура на своята физическа активност. Не че не е опитвала и с диети, но: „Опитах всяка диета в книгата. Опитах някои, които не бяха в книгата. Опитах се да изям книгата. Беше по-вкусна от повечето диети”.

Колкото до физическата активност, Доли не е привърженик на „звездната” практика да се хвърлят купища пари във фитнес-залите. Вместо това, тя има своя тренировка. „Просто сутрин си пускам музика или пея госпъли и ходя, викам, разтягам се, от време на време правя няколко малки упражнения на пода, например – клякания“. Надарената с чувство за хумор Доли казва, че тренировките ѝ са особено успешни, ако ги правите с маратонки като нейните - инкрустирани с кристали.

Като съвет за добра фигура може би звучи и друго признание на Доли Партън - „Двете ми слабости са храната и мъжете – в този ред“.

Ботоксът не е нещо лошо, смята Доли и за разлика от много знаменитости, които крият (до колкото е възможно), че са прибегнали до тази разкрасяваща процедура, на комплиментите, че изглежда чудесно, тя отговаря: „Това е ботоксът. Чувствам се удобно в собствената си кожа, независимо колко е опъната”. 

В крайна сметка, Доли Партън обобщава бляскавата си визия си просто: „Когато става въпрос за стил, не се страхувайте да бъдете себе си”.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: