Музеите в културната столица на Русия възобновяват работа

Музеите в културната столица на Русия възобновяват работа Снимка: artforum.com

Музеите в Санкт Петербург, които не приемаха посетители на фона на ограниченията заради коронавируса, възобновяват работата си от днес

Във връзка с ръста на заболеваемост от коронавирус в културната столица на Русия - Санкт Петербург, от 30 декември до 10 януари бяха затворени за посетители музеите, изложбените зали, концертните зали и Ленинградският зоопарк, пише руското издание РИА Новости.

Също така беше преустановена работата на театрите, на които, като част от смекчаването на мерките против COVID-19, впоследствие бе разрешено да приемат зрители от 7 януари, при условие че залите могат да бъдат запълнени с максимум 25% от капацитета им.

Според информацията на сайта на Ледения дворец, който е най-голямата спортна и концертна площадка в Санкт Петербург, през януари в него са планирани само хокейни мачове. Двата най-близко във времето масови концерта са изпълнения на легендарната руска група „Кино", които са насрочени за 13-14 февруари. В официалните профили на групата все още няма информация за тяхното отлагане във връзка с епидемиологичната ситуация.

В Санкт Петербург по време на новогодишните празници кината продължиха да работят при максимална заетост на залите от 25%. Съгласно разпоредбите на градския комитет по култура това ограничение остава до 15 януари. 

При това кинопрожекции с повече от 50 зрители трябва да бъдат съгласувани предварително с комитета. Също така с градското културно ведомство се съгласуват и останалите зрелищни събития, на които се очакват над 50 зрители.

 

 

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: