„Гълъбът на мира" полетя в Петербургското небе

„Гълъбът на мира" полетя в Петербургското небе Снимка: paperpaper.ru

Повече от 2000 дрона устроиха ярко и запомнящо се шоу по повод края на Втората световна война. Очаква се постижението да бъде вписано в Книгата на рекордите на Гинес.

2200 дрона организираха цветно и ярко шоу на стадион „Петровски" в Санкт Петербург в чест на 75-годишнината от края на Втората световна война.

 

Хиляди жители на северната столица на Русия излязоха на брега на река Нева. Първоначално дроновете се подредиха, изписвайки в нощното небе надписа „2020 - година на памет и слава", оцветен в багрите на руския трикольор. След това нарисуваха в небето Ордена на победата и фигурата от известната картина на Пикасо „Гълъбът на мира", избрана като емблема за Fist International Peace Conference в Париж през 1949 г.


 

Шоуто продължи около десет минути. След края му зрителите устроиха няколкоминутни овации.

 

 „Днес, когато отбелязваме края на Втората световна война, ние с колегите ми решихме, че можем да направим нещо по-интересно и различно от фойерверките, които обикновено сме свикнали да виждаме на празничната заря. Станахме свидетели на уникален световен рекорд", цитира вестник „Петербургски дневник" думите на ръководителя на изпълнителната дирекция „Година на памет и слава" Екатерина Круглова.

 

Очаква се постижението да бъде включено в Книгата на рекордите на Русия и Книгата на рекордите на Гинес.

 

Още по темата във

facebook