Дуа Липа: „Феновете не искат звездите да са политизирани”

Дуа Липа: „Феновете не искат звездите да са политизирани” Снимка: instyle.com

Независимо от това, в последното си интервю за Rolling Stone британската певица от албански произход призовава за спиране на войната в Газа

Вторият албум на Дуа Липа - „Future Nostalgia“ е в топ-30 на най-добрите европейски музикални издания на 21-ви век, а в очакване на третия ѝ албум, снимката ѝ е на корицата на февруарския брой на сп. Rolling Stone.

Отчитайки, че феновете не приемат положително политически изявления от страна на идолите си, певицата все пак го прави, обяснявайки, че самото ѝ съществуване е „донякъде политическо”, тъй като е родена в Лондон в семейство на косовски албанци, избягали от въоръжените сблъсъци.

„От моя опит в Косово и защото разбирам какво причинява войната, мога да кажа, че всъщност никой не иска да напуска дома си. Хората го правят за защита, за да спасят семейството си, за да се грижат за близките си. Така че този начин на живот ми е близък”, споделя Дуа Липа.

С риск да прозвучи „политизирано”, тя излага мислите си по много актуални теми – войната в Газа, загубените израелски и палестински животи, липсата на позиция от страна на световните лидери, хуманитарните кризи и др. 

Липа прави и забележката, че с позицията си вероятно ще изненада критиците в областта на поп-музиката, които „не искат звездите да са умни”. Според нея, хората не винаги разбират изявленията им и често са склонни да ги тълкуват извън контекста.

Певицата говори и за новия си албум, споделяйки, че е „вдъхновен от психеделичния поп”. „Искам да уловя същността на младостта и свободата, забавлението и хода на нещата, които се случват - независимо дали са добри или лоши. Не можете да го промените. Просто трябва да се сблъскате с всичко, което се случва в живота ви”, казва Дуа Липа пред Rolling Stone.

Плановете ѝ са да обиколи летните фестивали на Европа, но премиерата на третия ѝ албум все още е тайна. Знае се само, че в него е включен хитовият сингъл на Липа „Houdini“.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: