ABBA обявиха, че окончателно се разделят след турнето през 2022 г.


Членовете на ABBA обявиха, че въпреки издаването на два нови сингъла и албум и предстоящо турне, което според тях ще „промени музикалната индустрия“, те определено ще се разделят след края на турнето

Agnetha Fältskog (71), Björn Ulvaeus (76), Benny Andersson (74) и Anni-Frid Lyngstad (75), които за първи път се разделиха през 1982 г., зарадваха феновете си, когато обявиха сензационнот си завръщане с нова музика след 39 години.

Когато става въпрос за първото разпадане на групата, Бени Андершон каза: „Никога не съм си казвал, че ABBA никога повече няма да се съберат, но сега мога да ви кажа със сигурност: това е всичко."

В същото време той обяви дългоочакваното събиране на групата. Той каза, че "създаването на музика заедно е наистина прекрасно", но че не планират да го правят отново. Но пред феновете им е турне през 2022 г.

„Voyage“ е голям проект, който включва специално изградена арена в лондонския Олимпийски парк и ще може да побере 3000 души, след това следват изпълнения на група от 10 членове на живо, 800 аниматори, както и създаването на дигитални „Abbatars“ от популярната четворка.

Дигиталните аватари изглеждат като по-млади версии на членовете на групата и ще бъдат най-модерната технология, използвана някога в сектора на музиката на живо.

Феновете определено ще разберат за какво става въпрос на 27 май 2022 г., когато „Voyage“ на ABBA ще бъде открит в новата ABBA Arena в Лондон.

Обяснявайки концепцията на концерта, филмовият режисьор Бейли Уолш каза пред Guardian: „Ние буквално заснехме членовете на ABBA, а след това Уейн Макгрегър се възползва от всичките им движения и ги приложи към по-младите двойници. Така получихме душата на ABBA в тези млади тела и ги свързахме всички, но не става въпрос за 3D."

Бьорн каза по-рано, че идеята за използване на холограми за турнето идва по предложение на мениджъра на групата Spice Girls Саймън Фулър.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: