The Beatles Forever: Ринго Стар за бъдещите си планове

The Beatles Forever: Ринго Стар за бъдещите си планове Снимка: liveforlivemusic.com

„Разкривам всички тайни”, предупреждава перкусионистът на легендарната британска група още в началото на интервюто си за San Diego Union Tribune, което преразказваме със съкращения

На 31 май сър Ричард Старки, известен като Ринго Стар, издаде петия си CD и винил (ЕР) от 2021 г. насам, озаглавен Crooked Boy. Миналия ноември излезе осмата му книга „Beats & Threads: Fashion of a Beatle“ – лимитирано издание, приходите от което отиват за Lotus - благотворителната фондация на Ринго и съпругата му Барбара Бах, която подпомага деца, възрастни хора и семейства в трудно положение. 

Очевидно, кариерата на „бийтълса” продължава, както личи от новините за  предстоящите му концерти, проекти за албуми и ново сътрудничество с носителя на „Оскар” Питър Джаксън, режисьор на киносагата „Властелинът на пръстените”, но и на документалната серия The Beatles: Get Back. Изглежда, че идеята Beatles/Jackson ще продължи да се развива, след като Ринго дискретно намеква, че кинорежисьорът и продуцент вече е казал „Да”.

Ринго още преживява емоциите от последния му концерт на 9 юни в „Гръцкия” театър в Сан Диего. „Обичам го – защото след концерта се прибирам в къщи. Не свиря другаде в Сан Диего. Знам, че от съседното яхтено пристанище гледат концерта безплатно, затова бих им казал: „Ей, циции, другия път си купете билети”!

Разбира се, The Beatles са в мислите и сърцето на Ринго. Благодарен е на Пол Маккартни за неговия работохолизъм, защото „ако не беше Пол щяхме да запишем наполовина по-малко албуми”. В мислите му са и Джордж Харисън, и Джон Ленън – „а когато мисля за Джон, мисля и за Йоко, разбира се”…

Колкото до славата на The Beatles като най-велика група на всички времена, Ринго разсъждава философски, че „един ден” ще се появи следващата „най-велика” банда. „Никой нямаше да бъде по-голям от Елвис. Никой нямаше да бъде по-голям от Синатра... Но винаги някой се появява”.

Ринго Стар припомня и един любопитен случай от концертната практика на The Beatles от 1966 г. След два концерта в Манила групата напуска Филипините повече от дискретно, криейки се на летището зад група монахини. Причината? Още преди турнето отказали да гостуват на закуска с президентшата Имелда Маркос. Всемогъщата тогава първа дама, известна с разточителния си живот и рекордьорка на „Гинес” (заедно със съпруга си) за „най-големия обир на правителствени средства”, „заклеймява” The Beatles по националната телевизия, а верният ѝ правителствен антураж организира протести срещу „бийтълсите”, включително масивен полицейски и военен екскорт

Ринго си спомня със смях за „изнизването” им с помощта на монахините и казва, че повече не са били притеснявани от Имелда Маркос – „вероятно е била заета да си брои парите”.

На 83 години Ринго е оптимист, макар че "никога не знаеш какво ще се случи". Но той е неуморим и пълен с планове – подготвя два нови албума и току-що завършил „пролетното” си турне, планира концерти с групата си Ringo Starr & His All-Starr Band през целия септември – отново в Сан Диего, после в Лос Анджелис, в Колорадо, Невада, Илиноис, Охайо, Минесота, Кънектикът и разбира се, Вашингтон, Филаделфия, Ниагара Фолс (Канада), до грандиозния финал в култовата зала на Ню Йорк Radio City Music Hall. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: