Доли Партън: „Да се пенсионирам?! Никога!”

Доли Партън: „Да се пенсионирам?! Никога!” Снимка: movieguide.org

Звездата на кънтри-музиката каза в скорошно интервю, че предпочита „да падне мъртва” на сцената, изпълнявайки някоя песен – „надявам се, някоя от тези, които съм написала”

С кариера като нейната, бихте казали, че Доли Партън няма какво повече да постига, но ще сгрешите – след 50 години бляскава музикална кариера, през ноември певицата ще изненада феновете си с нов албум - „първият ми истински рокендрол-албум”, цитира я The Vintage News. 

Наречен "Rockstar" („Рок-звезда”), в албума „Доли Партън вади тежката артилерия”, според Billboard. Изданието ще включва 30 парчета с участието на най-големите световни имена от рокендрола, в т.ч. рок-ветераните Стинг и двамата живи бийтълси Пол Маккарти и Ринго Стар, с които Доли записа силна версия на „Let it be” - култовото за нашето време парче на The Beatles/Paul McCartney.

Същевременно, певицата ръководи отлично развиващ се бизнес (The Dollywood Company), който управлява множество тематични паркове и места за развлечение, снима се в киното и телевизията, продуцира шоу-програми. И ако това не е достатъчно, Доли Партън е един от най-големите филантропи на нашето време - инициатор на световна мрежа детски библиотеки, щедър дарител на множество програми в медицината, образованието и борбата с бедността

Въпреки този активен живот, 77-годишната Доли не спира да излъчва оптимизъм и казва, че е пълна със сили и енергия, за да мисли за оттегляне. „Не съм от хората, които седят и не правят нищо”, категорична е звездата и смята да работи, докато нейното здраве и това на съпруга ѝ позволяват.

Певицата не приема помощта на съвременните технологии, които биха облекчили ежедневието ѝ – например, концерти, на които да се появи с холограма. Доли Партън е категорично против подобна идея и увери феновете си, че дори без холограми, ще намери начин да бъде с тях „тук, на тази земя” - и слушайки „нейната” версия на „Let it be”, ще ѝ повярвате.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: