Ръсел Кроу откри, че е потомък на последния обезглавен в Англия

Ръсел Кроу откри, че е потомък на  последния обезглавен в Англия Снимка: dailymail.co.uk

Прародител на актьора се оказва бунтарят-якобинец и 11-ти лорд Саймън Фрейзър

Неговият пра-пра-внук (и пра-пра-дядо на „Гладиатора”) се е заселил в Нова Зеландия през 1841 г., където 123 години по-късно се ражда Ръсел Кроу, разказва thevintagenews.com, позовавайки се на публикации на актьора в социалните медии. Той описва случая така: 80-годишният Саймън Фрейзър, наричан в историческите документи „хитрата лисица”, е бил екзекутиран като якобинец в Лондонската кула през 1747 г. 

Нещо повече – екзекуцията е била публична и по разпореждане на крал Джордж II били подготвени трибуни за зрителите. Паянтовите съоръжения обаче се срутили, убивайки още девет благородници – принципните врагове на якобинеца Фрейзър. Според легендата, когато му съобщили това, той дълго се смял – дори когато положил глава под гилотината.

Проучвайки родословието си, 59-годишният Ръсел Кроу „прескача” и в Италия, откривайки корените си в Парма и в Асколи Пичено, провинция Марке. Кръстосвайки света от Италия през Аржентина, на път за Индия неговият пра-пра-дядо по майчина линия претърпял корабокрушение, но се спасил в пристанището на Кейптаун, Южна Африка. Там се оженил и семейството емигрирало в Нова Зеландия, където в последствие съдбата му се преплела с потомците на обезглавения английски благородник, разказва Кроу бурното минало на прадедите си. 

Актьорът не крие, че е развълнуван от откритията си и оценява своите италиански корени „много страхотно”. „Изглежда предстои приключение”, пише Кроу, тъй като колкото и да познава Италия, иска да види и родните места на предците си. Заедно с това, тъй като е далеч от формата си през 2000 г., когато „Гладиаторът” му донесе „Оскар”, Ръсел Кроу е решил да възстанови физиката си - благодарение на своята приятелка, която обича фитнеса, както и с помощта на подходяща диета и тренировки.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: