Защо на Арабските емирства им е нужен пръстеновиден небостъргач

Защо на Арабските емирства им е нужен пръстеновиден небостъргач Снимка: ixbt.com

Причините са няколко

В Дубай има не малко невероятни сгради и съоръжения. Например, това е кулата Бурж Халифа, която се счита за най-високата в света. Дизайнерите на компанията Zero Space създадоха концепция за небостъргач във формата на пръстен. Специалистите искат да го поставят в центъра на града, съобщава порталът ixbt.com.

Новият проект на студиото Zenra Space се нарича Downtown Circle. Пръстенът ще бъде разположен на височина 550 м. В същото време в центъра на небостъргача ще се окаже именно най-високата кула в света - Бурж Халифа, чиято височина е 828 м.

Защо е нужно да се създава такава сграда? В действителност има няколко глобални цели. Това е и привличането на капитал, и "примамването" на туристи, и необходимостта от построяване в центъра на още един небостъргач, но твърде необичаен: той ще е разположен хоризонтално.

Планира се диаметърът на пръстена на небостъргача да бъде 3 км. Самата сграда ще бъде разположена на пет опори, в които ще има комуникации и асансьори. Същевременно основният пръстен ще бъде разделен на още два - с помощта на зелен парк с езера - Skypark.

Особеното на проекта е, че в небостъргача ще се осъществява земеделие. Там също така ще се събира дъждовна вода, ще се филтрира въздух, ще се използва слънчева енергия.

Жителите на небостъргача ще могат да се предвижват със специални влакове, чиято скорост ще е 100 км / ч.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: