В Дубай ще построят Луна за "космически туризъм"

В Дубай ще построят Луна за "космически туризъм" Снимка: Moon World Resorts Inc.

В центъра на Дубай може да се появи гигантски спътник на Земята. За проекта за създаване на новия курорт съобщава Arabian Business.

Дубай може да се превърне в дом за луксозен курорт с лунна тематика. Концепцията за курорта на стойност 5 милиона долара е разработена от канадската архитектурна компания Moon World Resorts.

Все още не са разкрити всички подробности за проекта, но се съобщава, че общата височина на сградата ще бъде около 224 м. А околната територия с площ над 40 хиляди кв. м ще бъде превърната в лунна колония. Авторите на проекта очакват, че новият курорт ще позволи на 2,5 милиона души годишно да се присъединят към космическия туризъм.

При създаването на курорта създателите планират да използват само съвременни разработки в областта на архитектурата, инженерството, дизайна и най-нови технологии. Предполага се, че на Луната ще бъдат открити представителства на различни космически агенции, а вътре в сградата ще бъдат оборудвани специални центрове за обучение и тренирвки на бъдещи астронавти.

Подробностите за самата "лунна колония" все още са оскъдни, но се знае, че районът ще предлага стандартни услуги по гостоприемство, като хотелски стаи, уелнес център, нощен клуб, място за срещи. Освен това, вътре в земния спътник обещават да пуснат "лунна совалка".                                                                           

Компанията Moon World Resorts планира да проведе поредица от презентации на проекта по целия свят през 2023 г., а самото строителство трябва да отнеме около четири години.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: