Уличният фитнес превърна Крис Ерия в суперзвезда

Уличният фитнес превърна Крис Ерия в суперзвезда Снимка: instagram.com/chrisheria

На 29 години Крис Ерия е истинска звезда на модерните технологии и на социалните мрежи.

Позитивната натура, изключителното тяло, съветите за тренировки и не на последно място - татуировките и външният вид на Крис до момента са му спечелили над 2 милиона абонати в YouTube, близо 100 милиона гледания на видеоклиповете му, 1,1 милиона последователи в Instagram.

Той сам се определя като self-made, изградил себе си до суперзвезда от нищото. В края на 2019 г. състоянието му се оценява на 50 млн. долара.

Роден в Маями, Ерия започва да пътува по целия свят благодарение на своето „нещо" - калистетика, позната в България като уличен фитнес.

Крис стартира собствена Академия по калистетика през 2015 г. в Маями, а бизнесът за пет години се разраства неимоверно. Днес Ерия има сайт, приложение за мобилни телефони за тренировки, лични продукти за здравословно хранене и добавки, както и модна линия.

Крис създаде и втори канал в YouTube (@OfficialTHENX) заедно с брат си Стефан, Освалдо Лугонес и Зай Тигс. Той стана още по-популярен и има над 4,2 милиона абонати.

Какво е уличен фитнес (калистетика)?


Уличният фитнес е популярен спорт за всестранна физическа тренировка на човешката мускулатура в открита, здравословна и достъпна среда.

Това, което прави този вид физически упражнения по-различен от всички останали, е, че при уличния фитнес спортистът използва за тежест собственото си тегло. Това придава абсолютно правилни пропорции на мускулното развитие на спортиста.

Още по темата във

facebook