Разкрит е секретът как да заспим за две минути

Разкрит е секретът как да заспим за две минути Снимка: ferra.ru

Нужно е само да преминем през два прости етапа

В интернет пространството се появи доста интересен съвет, същността на който се заключава в това как можем да заспим за 120 секунди.

Според изданието The Mirror този метод може да бъде особено полезен за хора, страдащи от безсъние. Същността му е в това, че процесът на заспиване трябва да бъде разделен на два етапа: очистване на ума и визуализиране на изображение.

В рамките на първия етап човек трябва да отпусне мускулите на лицето си (в това число не трябва да се забравят челюстта, езика и мускулите около очите), след което да отпусне раменете ди и да разхлаби горните и долните части на ръцете.

Следващата стъпка от първия етап е издишване и премахване на напрежението в гръдния кош, след което трябва да се направи същото и с краката. Всичко това, според специалистите, трябва да отнеме не повече от минута.

След това е нужно човек да визуализира пребиваването си на особено приятно място: да си представи, например, че е в кану в средата на спокойно езеро или в черен кадифен хамак в средата на затъмнена и спокойна стая.

След това трябва да се премине към втория етап, който започва с 10-секундно повторение на фразата "не мисли". Трябва да се отблежи, че този метод се използва доста успешно от американските военни служби. И според учените, само след шест седмици той е ефективен в 96% от случаите .

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: