Walt Disney прекратява бранда си 20th Century Fox

Walt Disney прекратява бранда си 20th Century Fox

® MousePlanet

Walt Disney сложи край на едно от най-известните имена в развлекателната индустрия - 20th Century Fox.


Изявлението идва, тъй като легендарната Къща на мишката (едно от наименованията на Walt Disney) е преобразила едно от телевизионните си студия като 20-ата телевизия (20th Television). Този ход следва ребрандирането през януари на 85-годишната компания 20th Century Fox като 20th Century Studios.


Миналата година Disney приключи сделка за 71,3 млрд. долара, за да закупи по-голямата част от медийните активи на Rupert Murdoch Fox. Disney също преименува другите си телевизионни студия, включително смяната на ABC Studios и ABC Signature Studios в ABC Signature, а Fox 21 Television Studios ще станат Touchstone Television.


Нашите нови имена и лога на студиото бележат нов ден за ABC Signature, 20-ата телевизия и Touchstone телевизия, като почитат богатата им история и творческата сила на компанията Walt Disney", казва в изявление Крейг Хунегс, президент на телевизионните студия на Disney. Както телевизионните, така и филмовите ребрандове на XX век запазиха известните тематични музика и лого.


Телевизията на 20th Century Fox, която може да проследи предаванията си до далечната 1949 г., е била дом на някои от най-известните телевизионни предавания, включително оригиналните сериали за Batman, M * A * S * H и The Simpsons.


По-рано тази година, когато филмовото студио 20th Century Fox беше ребрандирано, имаше предложения Disney да иска да се дистанцира от силно партизанската дясна мрежа на Fox News на г-н Мърдок.


Disney вече е доминираща сила в американските новини като собственик на мрежата ABC. Конкурира се също с Netflix със собствена стрийминг услуга Disney +.


Филмовото студио на 20th Century Fox е известно с производството на едни от най-големите филми на всички времена, включително „Аватар“ и „Титаник“.


20th Century Fox е създаден през 1935 г., когато Fox Films и Twentieth Century Pictures се сливат. Историята на създаването на филми на Дисни датира от 1937 г. със „Снежанка и седемте джуджета“ и сега включва сред антуража си от филмови компании Lucasfilm, който прави франчайзa „Междузвездни войни“, и Marvel Studios.Прочетете още за:
Disney компании телевизия

  0 
  1