Италианският бизнес - с 10% от БВП в България

Италианският бизнес - с 10% от БВП в България

Италианските компании в България осигуряват 25 000 работни места.


Италианските компании, които оперират в България, предоставят 25 хиляди работни места и генерират 10% от брутния вътрешен продукт на страната ни. Това стана ясно по време на дискусия, организирана по повод 20-ата годишнина от дейността на Асоциацията на италианските индустриалци, предава БНР.

Годишният оборот на италианските компании в България възлиза на 5,5 млрд. лв., стана ясно на срещата „България и Италия - добри практики в динамична среда". 

Дискусията очерта тенденциите в сферата на предприемачеството и прогнозите пред бизнеса и започна с двустранни бизнес срещи под наслов „България и Италия - добри практики в динамична среда" и подписването на меморандум за сътрудничество между Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия и Конфиндустрия България - сдружението на италианското предприемачество у нас.

Освен италианския бизнес в страната, сдружението активно подкрепя и потенциални български инвеститори, които се интересуват от нови пазари и възможности.

По време на икономическия форум „Рестартирането - ново начало" представителите на българо-италианския бизнес дискутираха перспективите пред икономиката и следкризисното възстановяване.

Сред официалните гости на събитието бяха министърът на икономиката Лъчезар Борисов и италианският посланик в София Стефано Балди, както и Лука Серена, председател на Конфиндустрия Източна Европа.

Прочетете още за:
инвестиции Италия преки чуждестранни инвестиции

  0 
  1