Руски философи похарчиха хиляди долари за изучаване на злото и ада

Руски философи похарчиха хиляди долари за изучаване на злото и ада

Институтът по философия на Руската академия на науките (РАН) похарчи над 740 хил. рубли (близо 10 хил. щатски долара) за научна работа по изучаване на злото и ада

Институтът по философия към Руската академия на науките поръча написването на научна работа на тема "Явява ли се злото съществувание на ада" за 742 хиляди рубли (около $10 000). Информация за това се съдържа на сайта за обществените поръчки.

Според данните, поръчката е публикувана през март т.г., а през октомври договорът намира изпълнител. Той се оказва работещият в Държавния университет на Воронеж и Научно-изследователския институт към Висшата школа по икономика кандидат на философските науки Игор Гаспаров.

"Всичко това е в рамките на закона, в рамките на безвъзмездната помощ (грант), която е отпусната. Хората спечелиха конкурс за това и там всичко е разпределено първоначално от Руския научна фонд", отговарят на въпроса за изследването на  изданието РБК.

Институтът по философия също така е похарчил и 667 хиляди рубли (близо $ 9 000) за работата "Алексиус Майнонг и австрийската философия на XIX-ти - началото на XX-ти век: Основни идеи и късносхоластически корени", 742 хиляди рубли (почти $10 000) - за проучването "Безполезната свобода и проблемите на ада" и 686 хиляди рубли ($9 190) - за изследването "Релационно измерване на на проблема за злото и мистичната теодицея".

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: