Дръзката Саманта от „Сексът и градът” и пътят ѝ в киното

Дръзката Саманта от „Сексът и градът” и пътят ѝ в киното Снимка: instyle.com

Ким Катрал днес е достатъчно известна с участието си в редица емблематични холивудски продукции, но през 1986 г. е работила на две места, за да може да следва страстта си към актьорската професия.

Ако нямате повод да кажете някому „Наздраве” тази вечер, представете си, че сте на парти за рождения ден на Ким Катрал - днес, събота, 21 август 2021 г., британско-канадската актриса навършва 65 години. Холивудската икона може би е най-известна с участието си в поредицата „Сексът и градът“ като Саманта Джоунс, но през годините е работила и в редица култови ленти на Холивуд

Първата е романтичният филм „Манекен“, последван от хитовия „Големи неприятности в Малкия Китай”. В него Ким Катрал си партнира с Кърт Ръсел, за да се борят срещу силите на злото в китайския квартал на Сан Франциско.

Години по-късно Ким Катрал разкри, че докато е снимала „Големите неприятности”, всеки ден е напускала снимачната площадка в 16:30, за да играе в „Три сестри“, постановка на местен театър. За да я пускат в необходимото време, се наложило Катрал да обясни на шефовете си в Холивуд кой е Чехов.

В типичния си дързък стил, звездата днес преценява, че филмовата ѝ кариера е субсидирала театралните ѝ изяви, но признава, че „Ако се занимавах само с театър, щеше да ми се наложи да бъда сервитьорка... а не исках!”

Ким Катрал казва, че е наследила своята борбеност от родителите си. През Guardian тя споделя: „Те имат огромно влияние за човека, в който се превърнах. Татко винаги ми казваше „Ти можеш всичко“. Така че израснах с мисълта, че ако той вярва в мен, мога да направя всичко".

В същото интервю Катрал разказва за друг семеен факт, повлиял силно характера ѝ: „Детството на майка ми е шокиращо и драматично. Баща й изоставил баба, която в ужасна бедност се е борила да отгледа трите си деца. С годините това ме вдъхновява все повече да разказвам истории за истински жени, които без да са „super women”, проявяват изключителни сили, за да оцелеят, като баба ми“.

Оптимистичният характер на актрисата обаче надделява в личния и професионалния ѝ живот. „Не искам дори един час да съм в ситуация, която не ме забавлява”, казва Катрал. „Искам да избирам с кого да прекарвам личното си и професионално време. Това е моят живот. Загубих баща си преди седем години, а майка ми скоро навърши 90. Осъзнах, че нямам кой знае колко време да живея живота си както искам”. 

При тази философия, не е чудно, че героините на Ким Катрал излъчват нейния оптимизъм, но и реализъм към нещата от живота.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: