Американка открадна самоличността на дъщеря си

Американка открадна самоличността на дъщеря си Снимка: meaww.com

48-годишната Лаура Огълсби две години се е представяла за 22-годишната си дъщеря.

Тя е разкрита и обвинена за измама на социално-осигурителната система. Преструвайки се на дъщеря си, с която са отчуждени, през 2016 г. Лаура Огълсби е кандидатствала и е получила карта за социално осигуряване, през 2017 се е записала се да следва в Southwest Baptist University, получила е шофьорска книжка и си е осигурила федерални студентски заеми на обща стойност $15 320, плюс $ 337 за книги, закупени от книжарницата на университета и още $ 1 863 други финансови разходи, съобщава ladbible.com.

Преди да се премести сама в Мисури и да загуби връзка с дъщеря си, Лаура Огълсби е живяла в Арканзас. Пристигайки в Маунтин Вю, Мисури, майката се представила за дъщеря си и заживяла с името ѝ. Намерила си работа в библиотеката, записал се да следва и въобще водила живот, типичен за 22 годишно момиче.

Шефът на полицейското управление в Маунтин Вю Джейми Пъркинс казва пред The ​​New York Times: "Всички вярваха в това. Дори гаджетата ѝ вярваха, че е на 22 години".

Измамата започнала да се разплита едва през 2018 г., от семейство, при което Огълсби се е приютила, с легендата, че бяга от домашно насилие. Но и те са били  доста заблудени, след като според тях, "Тя беше шеметно, глупаво момиче. Беше на 22, но се държеше като на 17".

В крайна сметка обаче, търсейки членовете на семейството ѝ, за да ги успокоят, че Лаура е добре, двойката постепенно открива истинската ѝ самоличност и се обръща към властите. 

Според постигнатото споразумение,  Огълсби трябва да възстанови $ 17 521 на университета, но заради измамата с кражбата на самоличност може да получи до 5 години затвор.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: