Олимпийско поведение под въздействието на алкохол

Олимпийско поведение под въздействието на алкохол Снимка: olympics.com.au

Подробности за „прекомерно пияни“ австралийски олимпийци в обратния полет към дома разгорещиха спортните страсти

Главните роли в злополучния 11-часов полет от Токио до Сидни се падат на австралийските състезатели по ръгби и футбол. Ръководителите на австралийските олимпийци смятат да разберат кои са всички замесени в неприятния инцидент. По данни на останалите пасажери, спортистите „наистина са консумирали прекалено много алкохол”, смущавали са пътниците и не са спазвали правилата на борда на самолета, съобщава 7news.com.au.

Въпреки че не са подали официална жалба, от Japan Airlines се оплакаха, че спортистите са пили по пътеките, не са носили маски и са отказали да се подчиняват на указанията на персонала. Основното възмущение обаче е предизвикано от факта, че „най-малко един” пиян футболист е повръщал в тоалетната на самолета, като по този начин я е направил неизползваема по време на дългия полет.

Масло в огъня налива и съобщението на олимпийската администрация Токио 2020, че австралийските ръгбисти и гребци са оставили стаите си в олимпийското село в „неприемливо състояние”, включително с дупка в стената на една от стаите. Спортистите казват, че повредата е резултат от инцидент, за което са се извинили.

Според ВВС обаче, повредени са и много легла, но ръководителите на олимпийските кенгура са на мнение, че щетите са "незначителни", още повече че "не е най-трудното нещо да се счупи картонено легло". 

Ръководителят на австралийския олимпийски отбор Йън Честърман се опита да смекчи атмосферата, като припомни:  „Това е история, стара като света - добър млад човек прави грешка, след това се изпълва с угризения, учи се от грешката си и става по-добър човек". Той добави, че ако може да бъде някакво оправдание, стаите все пак не били „напълно разрушени”.

Мат Карол, главен изпълнителен директор на Австралийския олимпийски комитет, заяви: „Това е изключително разочароващо, но от федерациите по ръгби и футбол ме увериха, че такова поведение със сигурност е неприемливо в техните спортове и искрено се извиниха на целия австралийския олимпийски отбор”.

Изпълнителните органи на двете федерации са се ангажирали да предприемат съответните мерки и в най-близко време да оповестят наложените санкции.

Австралийският мъжки отбор по ръгби отпадна на четвъртфиналите в Токио 2020, като загуби от Фиджи, а футболистите, въпреки че стартираха сравнително добре, бяха елиминирани, след като събраха най-малко точки в групата си. Женският футболен отбор на Австралия в четвъртък ще се изправи срещу САЩ в мача за бронзов медал.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: