Sony създаде портативен климатик, който се монтира в тениска

Sony създаде портативен климатик, който се монтира в тениска Снимка: Maxim

Технологичната компания пуска нова генерация климатици Reon Pocket, които можете спокойно да закачите на дрехите си и да се разхладите.
Персоналният климатик на Sony, който бе анонсиран за пръв път миналото лято във връзка с Олимпиадата в Токио през 2020 г., вече се предлага за продажба, за да ви помогне да се преборите с летните горещини.

Работейки успоредно със специална тениска, която окачва устройството в средата на гърба ви точно под врата, Sony Reon Pocket използва ефекта Peltier. Той служи като термопомпа, която ефективно охлажда телесната температура на потребителя до 23 градуса по Фаренхайт (минус 5 по Целзий) в горещите дни.


Страната на Reon Pocket, която се опира на гърба на потребителя, трябва да остане хладна на допир, докато топлината се разпръсква чрез малък вентилатор, който изпуска топлия въздух навън и далеч от тялото.


Използвайки придружаващо мобилно приложение за устройства с iOS и Android, Reon Pocket може да се регулира ръчно, ако е необходимо, или дори да бъде настроен на автоматичен режим. Той използва сензори за температура и движение, за да открие какво прави потребителят и след това по подходящ начин регулира режима на охлаждане, за да се гарантира желаното ниво на комфорт.


Устройството може дори да се използва в студените зимни месеци, функциониращо обратно, за да помогне за повишаване на телесната температура на потребителя, но независимо от времето, Reon Pocket не е цялостно решение. Поради компактните размери, вътрешната му батерия стига само за около два до четири часа комфорт (в зависимост от това колко усилено трябва да работи). След това ще трябва да изчакате около два часа, за да се презареди, преди да можете да го носите отново.


Миналото лято Sony обещава две версии на Reon Pocket: версия Lite, която е изцяло ръчно контролирана, и стандартна версия, включваща всички допълнителни автоматизирани опции чрез придружаващото мобилно приложение. Година по-късно изглежда, че само по-сложната версия попада на пазара, достъпна чрез онлайн магазина на Sony за около 120 долара, или Amazon Japan, където в момента е около160 долара, а тениските държачи са на цена около 20 долара.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: