Ръководителят на PlayStation напусна поста си

Ръководителят на PlayStation напусна поста си

Очакват се големи промени в стратегията на бранда

Главата на PlayStation Джим Райън от 1 април вече е пенсионер. 30-годишната му кариера в компанията официално приключи, съобщава Insider Gaming.

На 29 март Джим Райън отработи последните си часове в компанията, след което напусна поста на президент и главен изпълнителен директор на игровото подразделение PlayStation на компанията Sony Interactive Entertainment. Той обяви за предстоящото си напускане още през септември 2023 г., съобщавайки, че му е станало трудно да жонглира между живота си в Европа и работата си в Северна Америка.

"С удоволствие работех на любимата си работа в специална компания, с невероятни хора и невероятни партньори", каза Райън. "Но ми стана все по-трудно да съвместявам живота в Европа и работата в Северна Америка".

По време на мандата си в Sony Райън е заемал много ръководни длъжности, включително вицепрезидент на подразделението. От 2019 г. той е глава на PlayStation, наследявайки поста от Джон (Цуеши) Кодера.

В момента задълженията на ръководител на PlayStation (като временно заемащ длъжността) ще се изпълняват от главния финансов директор на Sony Хироки Тотоки. Все още не се съобщава кога Sony планира да назначи нов постоянен президент и главен изпълнителен директор на PlayStation.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: