Четири домакински уреда, които "тайно крадат" ток

Четири домакински уреда, които "тайно крадат" ток Снимка: https://pixabay.com/

Изключването на уредите от контакта, когато не се използват, може да ви спести немалко пари

В тази връзка трябва да се знае, че има четири домакински уреда, които трябва да бъдат изключвани от мрежата, става ясно от материал, публикуван в блога  на китайската платформа WeChat.

Първото устройство е бойлерът. Издърпването на щепсела от контакта трябва да е правило най-вече за онези хора, които често пътуват по работа и не живеят у дома, тъй като устройството консумира голямо количество енергия, се отбелязва в статията.

Друга категория устройства са тв декодери и рутери за интернет. "Независимо дали гледаме телевизия или не, докато устройството е свързано към мрежата, то ще продължи да работи. В резултат на това приставката може да изразходва много енергия за един месец", се казва в материал.

Третото устройство е мултикукър. За да запазят ястието топло, някои хора често не изваждат щепсела от контакта след края на готвенето, а техниката изразходва енергия.

"Всъщност мултикукърът има функция за автоматично поддържане на топлина. Дори да изключите уреда от електрическата мрежа, храната вътре няма да се охлади бързо и ще запази температурата си до момента, в който ще ядете", пише авторът.

Климатикът също е сред крадците на електроенергия.

"Консумацията на ток на климатика е доста висока. Освен това, докато устройството е включено в мрежата, то продължава да е в състояние на консумация на ток, което не само разхищава електроенергия, но и постепенно намалява живота на устройството. А някои хора имат по няколко климатика у дома", — се подчертава в статията.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: