В СЗО разказаха кога може да завърши коронавирусната пандемия

В СЗО разказаха кога може да завърши коронавирусната пандемия Снимка: pixabay.com

Според Световната здравна организация пандемията от коронавирус ще завърши през 2022 г.

Представител на СЗО започна да сравнява COVID-19 с най-обикновения грип и след това направи изявление, че коронавирусът ще остане при хората дори след като пандемията приключи.

Това съобщава австрийското издание Focus.

Справянето с разпространението на вируса по целия свят ще бъде възможно според предположенията на Ханс Клухе буквално през 2022 година. Пандемията ще бъде победена, но COVID-19 няма да отиде никъде и ще продължи да циркулира сред хората като най-обикновен грип. Подобно изявление бе направено от представител на Световната здравна организация на 17 октомври по време на интервю.

Експертът също така добавя, че е оптимист, така че се надява пандемията да приключи възможно най-бързо, но е възможно хората ще бъдат принудени да живеят с коронавируса и занапред. Клухе дава грипа като пример. Всяка година специалистите леко променят стандартната ваксина, за да могат да се борят с новите щамове на болестта.

Клухе обръща специално внимание на това, че към днешна дата в света вече са разработени достатъчно ваксини срещу коронавируса, така че всеки човек може да се ваксинира, а не само хората, които са изложени на риск. За да се чувства човечеството наистина безопасно, е необходимо ваксинацията да бъде направена от около 85% от населението на планетата.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: