Киноиндустрията ще раздели филмите си между стрийминга и киносалоните

Киноиндустрията ще раздели филмите си между стрийминга и киносалоните Снимка: brumpost.com

Ежегодното изложение на индустрията на киносалоните CinemaCon събра големите продуценти, които показаха трейлъри и клипове от новите си заглавия Събитието традиционно се провежда през март, в Лас Вегас, но пропусна 2020 г. заради пандемията

След труса, който Warner Bros произведоха в индустрията на кинотеатрите, предоставяйки цялата си продукция за 2021 на стрийминг платформата HBO Max, сега показаха трейлъри на новите си филми на CinemaCon, сякаш за да успокоят собствениците на киносалони, че една от най-големите киностудии не се кани да излиза от бизнеса на големия екран

Междувременно Warner Bros обявиха, че работят и по филми директно за HBO Max. Впрочем платформата, както и самата студия, са собственост на Warner Media.

Warners показаха първите трейлъри от новите си заглавия The Matrix Resurrections („Матрицата: Възкресение”), чиято премиера предвиждат за 22 декември, The Batman („Батман”), който ще дебютира на 4 март 2022 и Dune („Дюн”) с премиера, определена за 22 октомври. Студията представи и кадри от „Злокачествено“ на Джеймс Уон, „Плачи, мачо“ на Клинт Истууд, моменти от новите „Семейство Сопрано“, „Светците от Нюарк“, както и моменти от звездната роля на Уил Смит в „Крал Ричард”.

По време на пандемията Warner Bros са пуснали в киносалоните 13 свои заглавия и използваха форума на изложението, за да благодарят на Националната асоциация на собствениците на кинотеатри, че продължават да привличат публиката. Откривайки презентацията, Андрю Крипс, президент по международното киноразпространение на Warner Bros, направи шеговито сравнение: 

„Гледането на „Годзила” на вашия iPad не носи нито на зрителите, нито на продуцентите същото удоволствие като ходенето на кино.  Оказва се, че размерът има значение“.

Досега не се знаеше много за четвъртата „Матрица” Филмът отново събира актьорите Киану Рийвс и Кари-Ан Мос – основни участници и в представения трейлър, който беше показан пред публиката на CinemaCon, но не е пуснат онлайн

„Матрицата” се превърна в определящ научнофантастичен екшън със значително влияние в жанра. Филмът спечели четири Оскара в категориите визуални ефекти, монтаж, звук и звуков монтаж. От трейлъра, показан в CinemaCon, се вижда, че № 4 ще продължи в познатия визуален стил, но ще добави и някои свежи технически трикове. 

Според очевидци, които са успели да изгледат трейлъра, историята е следната: Томас Андерсън (Нео) на среща с лекаря разказва за странните си сънища, чувствайки, че нещо не е наред със света, но не помни нищо за Матрицата. По -късно в кафене той среща жена (Тринити), която му изглежда невероятно позната.

Междувременно Андерсън поглъща всеки ден сините хапчета, предписани от лекаря, и се чуди защо всички освен него са потопени в телефони и други джаджи. И накрая, той случайно се натъква на Морфей, без да го разпознае (Лорънс Фишбърн е заменен от Яхя Абдул-Матен II). Както в оригиналната трилогия, Нео отново е изправен пред труден избор: да вземе червеното хапче и да разбере истината, или да продължи със сините и да живее в лъжа. Нео възвръща изгубената си памет, а също така придобива способности, които ще му помогнат в нова борба с Матрицата...

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: