Ози Озбърн се оказа свръхчовек

Ози Озбърн се оказа свръхчовек Снимка: loudersound.com

През 2010 учени от Knome Inc. изследват ДНК-профила на легендарния рокаджия, с надеждата да обяснят силата на организма му, с неговата 20 годишна практика като рокаджия и заклет любител на тежката дрога и алкохола.

Оказва се, че Ози Озбърн, известен като Принцът на мрака, е истински мутант. Както съобщава New York Post, харизматичният основател на Black Sabbath дори не е просто мутант, а притежава генетична аномалия, която му позволява да употребява невероятни количества алкохол, без това да засегне здравето и енергията му. 

Освен това Ози се оказва носител и на други генетични мутации, които успешно се справяли със страстта му към наркотиците. 

Изследването на генома Осбърн е проведено от Били Съливан, професор в Медицинското училище на Университета в Индиана, чиито изследвания се фокусират в невероятното генно многообразие на човешкия организъм, което определя битността му. 

Така например има гени, които предразполагат към употребата на сладки храни, цяла генна кохорта отговаря за вкуса ни към кафето, да не говорим за сексуалните ни пристрастия и предпочитания. Може би е странно, но генетичният ни облик влияе дори на политическите ни интереси и способността ни да се радваме на живота. И както справедливо отбелязва проф. Съливан, генетичната ни структура определя живота ни много повече от качества като воля и сила на характера.

Музиката на Black Sabbath, Led Zeppelin и Deep Purple се смята за начало на хеви-метъла, но Ози Озбърн определено е признат за кръстник на мощното музикално течение, родило Motоrhead, Iron Maiden и разбира се, Metallica. 

И все пак да не забравяме, че подобно на други звезди, известни с екстравагантния си живот, зад парчетата на Ози Озбърн се крие не само находчива комбинация от гени, дрога и алкохол, но и часове ежедневна работа в овладяване на китарата и вокалната му мощ. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: