Най-високоплатените работни позиции във Великобритания достигат до £ 71 хиляди

Най-високоплатените работни позиции във Великобритания достигат до £ 71 хиляди Снимка: pixabay.com

Колко бихте могли да печелите от професията си е чест въпрос и независимо до каква степен сте доволни от кариерата си, обикновено смятате, че получавате по-малко, от колкото засружавате.

Уебсайтът за търсене и предлагане на работа Glassdoor представя своя топ-10 на най-високоплатените работни места във Великобритания и необходимите за тях образование или квалификация.

Корпоративните директори по организция на труда водят със £ 71 400. Обикновено управляват IT-инфраструктурата и операциите на компаниите. Позицията изисква бакалавърска или магистърска степен по компютърни науки, сериозни познания по хардуер и владеене на възможно най-много езици.

Риск мениджърите помагат за идентифицирането и смекчаването на рисковете, срещу средно възнаграждение от £ 68 600. Тази професия е много специфична за различните индустрии, така че изисква поне бакалавърска степен по управление на конкретната промишленост, в която един рисков мениджър би искал да се специализира.

Финансовите мениджъри се трудят средно срещу £ 65,800, а доброто обслужване на клиентите изисква не само добри финансови познания, но и способност за добри междуличностни взаимоотношения, плюс поне ниво бакалавър във финансовите дисциплини.

Техническите мениджъри на програми получават £ 65 800. Те обработват множество проекти в стратегическата програма на бизнесите, така че познанията в областта на конкретната индустрия са от ключово значение, заедно с квалификацията магистър в съответната област. 

Инвестиционните банкери печелят £ 65 000. Разнообразната професия включва оценка на бизнеса, разработване на перспективи, както и сериозен обем бизнес анализи. Много инвестиционни банкери започват като анализатори на собствения капитал на дружествата, за да получат необходимиия практически опит.

Стратегическите мениджъри се трудят срещу £ 64 000. Ролята им е да се възползват от силните страни и възможностите за растеж на даден бизнес и същевременно да смекчат евентуалните проблеми, които го зтрудняват. Магистърската степен е добър начален старт в професията. 

Борсовите анализатори получават за труда си £ 62 900, което включва анализ на икономиката, обосновани прогнози и нови инвестиционни идеи. Необходимото образованиие е бакалавърска степен по бизнес, икономика или финанси.

Програмните мениджъри ръководят техническото обезпечаване при ръководенето на проекти и разработването на стратегии, при средно възнаграждение от £ 62 800. Магистърската степен е добър старт, макар че много компании приемат и въз основа на придобит опит.

Творческите директори създават стратегически планове за маркетинг и реклама, като често работят за повече от един клиент. Техният доход е £ 61 500, към които могат да се стремят, ако имат бакалавърска или магистърска степен по дизайн, маркетинг или подобни дисциплини.

Портфолио мениджърите са последни в първата десятка с приходи от £ 60 900. Задачата им е да наблюдават инвестициите и да се ги насочват към максимална възвръщаемост. Жизнено важно за професията е познаването на пенсионните фондове, борсите и управлението на риска. Повечето представители на бранша започват като финансови анализатори с икономическо или финансово образование и за да станат портфолио-мениджъри, трябва да бъдат лицензирани от съответните органи за финансови услуги. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: