Мъск започна чистка в Twitter

Мъск започна чистка в Twitter Снимка: https://pixabay.com/

Американският предприемач Илон Мъск, който наскоро купи Twitter, нареди да започнат съкращения на служителите на компанията от събота, 29 октомври

Това съобщава The New York Times (NYT), позовавайки се на четири източника от компанията. Не е известно колко служители от персонала на компанията от 7,5 хиляди души ще бъдат засегнати.

Събеседниците на вестника твърдят, че от ръководителите вече са поискани списъци на служителите за уволнение. Като се има предвид това, има отдели, които трябва да бъдат намалени повече от други.  

Според вестника служителите на Twitter трябва да бъдат уволнени до 1 ноември. Това е денят, в който служителите получават бонуси под формата на акции на компанията. По този начин, уволнявайки работници преди тази дата, Илон Мъск може да не изплаща безвъзмездни средства.

Илон Мъск приключи сделката за закупуване на Twitter за 44 милиарда долара на 27 октомври. Няколко часа след закупуването на Twitter бизнесменът уволни изпълнителния директор и финансовия директор на компанията. Те ще получат обезщетение на обща стойност $122 млн.

В същото време предприемачът обеща да не уволнява 75% от служителите на Twitter.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: