Каквото има в чантата ви, такава ще е и съдбата ви

Каквото има в чантата ви, такава ще е и съдбата ви Снимка: alibaba.com

Тя е не само вещ, а и древен символ

Имате ли чанта? В какво носите вашите документи, пари, карти, ключове, различни необходими вещи?

Ето това е и символът на вашата съдба, на вашия начин на живот, на отношението към живота. Чанта-торба е имал дори и първобитният човек Оци. В нея са лежли все полезни неща: стъргало, шило, прах от стрита гъба. Преди пет хиляди години този човек е ходел по опасния свят със своята заветна чанта.

В древноегипетска гробница е намерена чанта, подобна на раница, която може да се носи на гърба. В тази чанта също имало различни полезни неща - за задгробното пътуване. Това е дълъг път. Не се знае какво може да му потрябва на умрелия. И затова всичко е сложено в чантата-раница.

Жените особено обичат чантите, за тях това е много важен символ. По някакъв сакрален начин жената донася бебето на бял свят в "чантата" си - в корема. Тя носи благата тежест в себе си; носи внимателно и с огромни усилия новия човек.

И добрата, красива, скъпа чанта е защитният символ на жената, нейният амулет, апотропей. Да подариш чанта на своята жена - това е благодарност и защита от злото. Усилване на женската енергия.

Погледнете чантата си - в широкия смисъл на думата. Това, което се крие в нея характеризира живота и личността ви. И оказва влияние на вас.

Важно е чантата да е подредена. Изхвърлете всичко ненужно, това са излишни проблеми и препятствия по пътя на живота. Това е разрушителен хаос. Той краде енергията ви.

Разположете вещите в отделенията на чантата. Това ще подреди живота ви. Ще улесни избора на решения.

В никакъв случай не трябва в чантата да се "търкалят" пари. Те трябва да бъдат внимателно прибрани. Вътре в чантата трябва да има ред. И чистота.

Старите използвани билети, ненужните хартийки, разписки и квитанции ви връщат в миналото и натоварват живота ви. Вие символично носите със себе си стари проблеми и ненужни грижи, живеете в миналото.

Чантата трябва да бъде здрава, цяла - това е знак за добра съдба и надеждна защита. Красивата чанта ви хармонизира със света, подобрява отношението към вас. Колкото по-женствена и по-елегантна е чантата, толкова по-добре работят "женските енергии", собственичката на такава чанта е женствена, лека, хармонична.

А деловата чанта трябва да бъде скъпа - ако е възможно. Качествена. Трайна. Символ на финансово благополучие.

В чантата трябва да има и нещо лично, нещо, което ви радва и вдъхновява, и е разбираемо само за вас.

И ние пълним чантата с благи дела и добри постъпки - ще ни се наложи да покажем какво сме събрали в земния си живот. Защото пътят ще продължи. И нас ще ни подкрепя и подхранва това, което сме събрали в своята чанта…

Ето такъв е този сложен и древен символ. И може да се поразмишлява за това, какво има в чантата ни. И да започнем да подобряваме и подреждаме живота си, започвайки от дребните неща -да подредим нещата в чантата си. А ако ви се прииска промяна към по-добро и нови възможности, можете да си купите нова чанта. Или дипломатическо куфарче. Или раничка. За да е по-забавно да носим товара си в нашето удивително земно пътешествие…

                      

По материали на  Анна Кирянова

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: