В Гърция планират да режат заплати и да отстраняват от работа неваксинираните педагози

В Гърция планират да режат заплати и да отстраняват от работа неваксинираните педагози Снимка: pixabay

Новият регламент се изготвя от гръцкото министерство, за да се обезпечи учебната година от септември както в училищата, така и в университетите, и ще се прилага за всички администратори и учители

В Гърция се подготвя намаляване на заплатите и други дисциплинарни мерки за учители, които отказват да се ваксинират или редовно да се тестват за COVID-19, преди да се върнат на работа.

Това решение сега се подготвя от образователното министерство, пише Еkathimerini.

Според изданието, новите правила се разработват от министерството, за да се обезпечи учебната година от септември както в училищата, така и в университетите, и ще важат за всички администратори и учители.

Съгласно тези разпоредби, в допълнение към намаляването на заплатите, преподавателският персонал може също да бъде отстранен от работа без заплащане, докато не бъде ваксиниран срещу коронавируса, а временният персонал може да бъде отстранен изцяло.

Постоянните служители и служителите по договор също ще бъдат изправени пред загуба на точки в държавната служба, което ще се отрази на перспективите им за повишаване.

Отбелязва се, че през последните седмици броят на заразените с COVID-19 се увеличава в Гърция, принуждавайки правителството да задължи медицинските работници и служителите в старчески домове да ваксинират.

В цялата страна бяха въведени и нови ограничения, включително разрешаване на само ваксинирани клиенти да посещават ресторанти и клубове на закрито.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: