Популярна социална медия обещава да обедини реалния и виртуалния свят

Популярна социална медия обещава да обедини реалния и виртуалния свят Снимка: ferra.ru

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг обеща да обедини реалния с виртуалния свят - бъдещето може да се окаже много интересно

След закупуването на Oculus през 2014 г. Facebook започна планомерна експанзия (разширяване) на света на виртуалната реалност. И изглежда, че най-накрая стигнахме до крайната точка на този път.

Неотдавна шефът на Facebook Марк Зукърбърг участва в подкаст на американското издание The Verge. В рамките на разговора, наред с другите теми, бизнесменът разказа за плановете си за създаване на „метавселена" на основата на неговата социална мрежа.

Според плановете на милиардера Facebook ще обедини в себе си физическата, AR (добавената) и VR (виртуалната) реалност. При това първите забележими изменения могат да дойдат още през 2026-2028 г.

Същността на „метавселената" ще се състои в това, че потребителите ще се намират в центъра на събитията. Като пример Цукърбърг приведе посещението на 3D концерт или холографски обаждания, когато този, с когото се свързвате, се намира близо до вас във вид на проекция.

В рамките на новата си инициатива Facebook планира да пусне AR слушалки с микрофон. В същото време в компанията не забравят и за необходимостта да се инвестират „милиарди долари".

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: