Мъск купи Twitter и веднага уволни шефовете (обновена)

Мъск купи Twitter и веднага уволни шефовете (обновена) Снимка: bgr.in

Един от първите, които поздравиха Мъск за покупката, беше бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който каза, че акаунтът му в социалната мрежа ще бъде възстановен на 31 октомври

Милиардерът обяви, че е взел   решението да купи мрежата не за да има печалба, а за да поддържа безопасна платформа за комуникации в интернет и да избегне разцепление в социалните мрежи и медии.  

„Скъпи рекламодатели в Twitter, исках лично да говоря с вас за моята мотивация да придобия Twitter. Имаше много спекулации защо купих Twitter и какво мисля за рекламата. Повечето от тях грешат“, пише Мъск и обяснява: 

„Придобих Twitter, защото е много важно за бъдещето на цивилизацията да има общ дигитален градски площад, където могат да бъдат обсъждани широк спектър от вярвания по здравословен начин, без да се прибягва до насилие“.

Според Мъск, съществува голям риск социалните мрежи да работят като „крайно десни и крайно леви ехо-пространства“, генерирайки омраза, която разделя обществото.

Веднага след като купи социалната мрежа, Мъск уволни главния изпълнителен директор Парадж Агравал, главния финансов директор Нед Сегал и директорката по правните въпроси и политиката на компанията Виджая Гаде.

Както се очакваше сделката за закупуване на Twitter приключи до 28 октомври.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: